23948sdkhjf

Gängtappen som sänker kostnaderna och höjer produktiviteten

Fördelarna är enligt Sandvik Coromant kortare bearbetningstider, en spånfri gängning och färre stopp i produktionen.
Den nya gängtappen är optimerad för stålbearbetning och konstruerad för att höja produktiviteten. Produkten är specialanpassad för fordonsindustrin.

Fördelen med CoroTap 400, som den heter, är att den klarar av en spånfri gängning, kortare bearbetningstid och starkare gängor. Det sker genom ett minskat vridmoment och en optimerad geometri, enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att fordonsindustrin ställer väldigt högra krav när det kommer till att säkerställa kvaliteten. Därför har de implementerat robusta och rigorösa processer.

I jämförande tester har CoroTap 400 levererat en klart säkrare och stabilare gängning jämfört med konkurrenter. Skärhastigheten är upp till 50 procent snabbare, heter det.

Den nya gängtappen är idealisk för bearbetning av olika typer av fordonskomponenter. Det handlar om till exempel vevstakar, hjulnav, vevaxlar, drivaxlar, växlar och överföringar.

Men den är inte begränsad till fordonsindustrin utan passar även till applikationer inom järnvägsindustrin eller allmän verkstadsindustri. Tanken är att den där ska höja produktivitet och sänka kostnader vid gängning i tåghjul, flänsar, nitar, hus, bomcylindrar, rör och en mängd andra komponenter.

Sandvik Coromant är en del av den globala verkstadskoncernen Sandvik. Företaget gör bland annat verktyg för tillverkning och tillhandahåller bearbetningslösningar.

Coromant har över 7 900 medarbetare och verksamheter i 150 länder.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063