23948sdkhjf

Investerar i produktion av aluminiumprofiler

ProfilGruppens gör en investering på 310 miljoner kronor i en ny presslinje för aluminiumprofiler i Åseda.

Det är en helt ny produktionsanläggning med modern teknik som ska byggas upp. Den skapar en produktionsprocess i världsklass och möjliggör fortsatt tillväxt i marknaden. Den av extruderingsmetod som ProfilGruppen använder kallas direkt extrudering.

Fabriken kommer att uppföras på ett nytt industriområde i direkt närhet till bolagets befintliga anläggningar i Åseda. Till den nya extruderingslinjen kommer även en ny fastighet att uppföras. Totalt uppgår investeringen till cirka 310 Mkr, inklusive interna projekterings- och uppstartskostnader

Bakgrunden till investeringen är ProfilGruppens kraftiga tillväxt under de senaste åren genom ökat förtroende och nya affärer hos både nya och befintliga kunder. Under 2017 levererade ProfilGruppen cirka 29 700 ton aluminiumprofiler från de befintliga tre presslinjerna, och investeringen beräknas tillföra en kapacitet om ytterligare cirka 12 500 ton om året.

Projektet startar upp omgående och anläggningen beräknas tas i drift runt årskiftet 2019/2020.

ProfilGruppens vd och koncernchef, Per Thorsell kommenterar:

Vi har en kraftfull utveckling bakom oss och vi vill fortsätta att utvecklas och göra framsteg, varje dag. Det känns oerhört spännande att få investera i modern teknik och kapacitet. Det ger styrka och trygghet samtidigt som det skapar en ökad ambition i hela organisationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.564