23948sdkhjf

Ökat intresse för 3D-scanning

Kunderna börjar använda tekniken i sin tillverkning enligt företaget Cascade Control.
Jämfört med vanlig mätteknik är 3D-scanning betydligt mer effektiv, snabb och noggrann. Antalet mätpunkter multipliceras i tiotusental jämfört med CMM-mätning.

– Vi märker nu att allt fler av våra befintliga kunder har börjat använda 3D-scanningsteknik i sin tillverkning och vissa har till och med investerat i egen utrustning för att ha det i huset, säger Börje Larsson, marknad och försäljning på Cascade, till Gnosjoregion.se.

Produktägande företag är ofta snabbare med att utnyttja den här tekniken än underleverantörerna. Optisk 3D-scanning är etablerat inom till exempel fordons- och flygindustrin.

– Ofta kommer underleverantörerna med i andra vågen när deras kunder skärper kraven. Men vi märker att fler och fler anammar den här kvalitetsmedvetenheten som gör att man slipper strulet när detaljerna inte funkar, säger Börje Larsson.

Optisk mätning genom 3D-scanning innebär också kortare ledtider.

– Med optisk mätning kan du se felaktigheter tidigare i tillverkningsprocessen vilket kan ge oerhörda tidsvinster i produktionen, säger Stefan Lanqvist, projektledare för Cascades verksamhet i Gnosjö, till Gnosjoregion.se.

Cascade har sedan 1990-talet stöttat företag med optisk mätteknik, PLM och CAD. Företaget har verksamheter i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Mölndal strax utanför Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11