23948sdkhjf

De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Bäst i världens största employer branding-undersökning, Randstad Employer Brand Research.

Det är Södra som har utsetts till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i världens största employer branding-undersökning, Randstad Employer Brand Research. De senaste två åren har Södra avancerat från plats 48 till att nu placeras på första plats och är därmed första skogsindustriföretaget att vinna priset.

Sveriges 150 största arbetsgivare och över 5 000 personer har deltagit i undersökningen. Den görs bland en bred allmänhet av studenter, anställda och arbetssökande i åldern 18–65 år över hela landet.

– Det är en stor ära att ta emot denna utmärkelse och det är ett pris till alla våra fantastiska medarbetare i Södra. Engagerade medarbetare är och kommer alltid vara det som driver vårt företag framåt. Inom Södra är det inte bara skogen som ska växa. Vi är ett företag som visar vägen där vi tillsammans utvecklas för framtiden. Vi är inte färdiga i vårt arbete men utmärkelsen är ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Kamilla Svensson, HR-strateg på Södra.

Respondenterna anger bland annat sin uppfattning om arbetsgivarnas rykte, finansiella välmående och deras bidrag till samhället och miljön. Dessa tre områden är de som bedömts vara Södras främsta nyckelfaktorer till utnämningen.

– Undersökningen talar sitt tydliga språk, Södra är en väldigt uppskattad och eftertraktad arbetsgivare. Resan mot en topplacering i hård konkurrens är otroligt imponerande, säger Johan Lagercrantz, VD på Randstad.

– Strategisk kompetensförsörjning är en avgörande fråga i dag för alla företag för att behålla och stärka sin konkurrenskraft. I Södra lägger vi stort fokus på detta för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare. Nu fortsätter vi det arbetet med gemensam kraft för att tillsammans med våra 3 400 medarbetare visa vad det innebär att vara nästa generations skogsföretag, säger Christer Thörn, HR-direktö

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078