23948sdkhjf

Midsummers vinst upp med 135 procent

Det svenska maskintillverkaren ska rekrytera stort under 2018.
Midsummer med tillverkning i Järfälla utanför Stockholm producerar utrustning för kostnadseffektiv produktion av flexibla tunnfilmssolceller.

Årets bokslut på företagets hemsida visar att intäkterna ökade med 94 procent under 2017 jämfört med året 2016, från 59 miljoner kronor till 115 miljoner.

Resultatet före skatt växte under samma period med 135 procent, från 10 miljoner kronor till 25 miljoner.

Skälet till den höjda omsättningen och vinsten är flera nya beställningar från Asien för Midsummers patenterade system för produktion av tunna solfilmsceller, DUO, samt marknadens positiva mottagande av företagets nyligen lanserade affärslösning med byggnadsintegrerade solpaneler, skriver företaget i sin rapport.

– Vi är naturligtvis mycket nöjda med det fina resultatet. Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på våra produkter och orderläget är gott för 2018 för såväl DUO maskinleveranser som leveranser av solpaneler, säger Sven Lindström, vd för Midsummer, i en kommentar till rapporten.

Företagets expansion innebär att man behöver rekrytera och enligt Sven Lindström bedömer företaget att de kommer att dubbla antalet anställda under 2018, jämfört med 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127