23948sdkhjf

Slår upp dörrarna till nytt demo- och mätcenter

Samlar utrustning för kontrollmätning och reverse engineering under samma tak.

Tekniken inom 3D scanning och 3D mätning expanderar just nu stort och används idag i många branscher där fler och fler upptäcker möjligheterna allt eftersom. För MLT Maskin och Laserteknik, som har en ledande position inom industriell mätteknik, har även 3D blivit ett dominerande verksamhetsområde. Med huvudkontor i Göteborg tar nu MLT ett av de största stegen in i framtiden och öppnar portarna till ett nytt demo- och mätcenter där kanadensiska Creaform kompletta utbud kommer att finnas för visning.

På MLT har ett av verksamhetsområdena sedan 2011 varit att vara servicepartner och återförsäljare av Creaform.

Tanken med mätcentret har sitt ursprung i att man vill kunna erbjuda fler möjligheter i de projekt som MLT blir inblandad i. Från och med nu kommer kunder och övriga intresserade få uppleva ett helhetskoncept inom 3D scanning och mätning ”hands-on”.

Det är med stor glädje som vi får öppna upp detta centrum som jag hoppas skall serva den nordiska industrin med stor kompetens i många år framöver. Noggrannhet, automatisering och effektivitet står i centrum och fokus på reverse engineering. Sällan har det funnits ett helhetskoncept inom kontrollmätning och reverse engineering där utrustningen finns under samma tak och där man har en levande 3D utställning 365 dagar om året, säger Kristofer Axelsson, ansvarig för 3D mätning på MLT .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093