23948sdkhjf

Samarbetsvillig robot firar guld

Universal Robots har sålt 25 000 cobotar i världen. Det firas med den första och hittills enda guldversionen av den populära cobot till en kund.

Denna cobot – tillverkarens egen beteckning på denna lilla ”collaborative robot” – får en ordersedel som i försäljningssystemet förses med numret 25 000.

Denna robot görs endast i ett exemplar, i en varmt guldfärgad lack och skiljer sig därmed från Universal Robots annars blå och grå cobotar. Den tillverkas som antingen en UR3-, UR5- eller UR10-modell, beroende på beställningen.

– Med denna historiska milstolpe firar vi Universal Robots förmåga att få våra kunder att skapa framgång, innovation och positiva förändringar på arbetsplatsen med de kollaborativa robotarna, säger Jürgen von Hollen, president för Universal Robots.

Sedan lanseringen av den första coboten i december 2008 har de använts i otaliga branscher från livsmedelsproduktion till vetenskapsforskning. Cobotar utför uppgifter som industriellt montage, "pick and place" och kvalitetskontroll.

Universal Robots cobotar är gjorda för att arbeta tillsammans med människor. Det ger maximal effektivitet och skapar flera möjligheter för samarbete mellan anställda och robotar. De allsidiga cobotarna kan klara en lång rad uppgifter och har, enligt tillverkaren, den kortaste återbetalningstiden i branschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125