23948sdkhjf

Ett fönster mot framtiden

I en gemensam satsning visar Hannover Messe och CeMat i år hur framtidens fabrik fungerar. Den 23-27 april är det dags för mässorna i tyska Hannover att hålla portarna öppna för besökarna.

I april utlovar de båda mässorna att med gemensamma krafter öppna de fönster som finns för att visa hur digitaliserad produktion, integrerade energisystem och intelligenta logistiklösningar radikalt kommer att förändra sättet på hur vi bedriver produktion i framtiden.

Jungheinrich visar sina orderplockningssystem, medan SMI Handling Systems visar hur vakuumteknik utgör ett viktigt bidrag till modern produkthantering. Copal presenterar innovationer för lossning och palletering av containertransporter. Och Pepperl+Fuchs visar en rad identifieringsteknologilösningar.

Ett annat företag, Harting, förklarar sin Industry 4.0-lösning som benämns MICA (Modular Industry Computing Architecture) och pekar på hur digitaliseringsprojekten fort och enkelt kan realiseras genom att installera en specialmodul direkt på en maskin eller i produktionslinjen.

Tillsammans lyfter de båda mässorna fram framtidsfokuserade ämnen som blockchain, IT-säkerhet, människa-maskin-kommunikation, digitala shadows, artificiell intelligens, 3-D printrar, augmented reality, intralogistiska drönare, plattformar och agil projektledning med mera.

En avdelning vigd åt startups finns självklart även. Navet av företag  kompletteras med ett forum, pitchar, matchmaking-event och workshops.

Både startup-företag, nätverk för startups, inkubatorer och business promotors presenteras.

I fjol deltog cirka 100 startups, varav ungefär 50 av dessa deltog i samlingsmontrar organiserade av länder eller organisationer. De övriga 50 deltog som enskilda utställare med egna montrar.

För 15:e året i rad delar även Deutsche Messe ut Hermes Award, en  utmärkelse inom teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079