23948sdkhjf

Ännu en forskningskoncern går in i RISE

Målet är att förändringen ska vara genomförd den 30 juni 2018.

Ägarna till forskningskoncernen Swerea har tecknat en avsiktsförklaring med det statliga forskningsinstitutet Rise. Två tredjedelar av Swerea-koncernen går samman med det statliga forskningsinstitutet och Förändringen förväntas vara genomförd den 30 juni 2018, skriver Swerea i ett pressmeddelande.

Syftet med förändringen är att stärka svensk institutssektors förmåga inom bland annat digitalisering, smart industri, produktionsteknik, återvinning och materialutveckling, men även för att fokusera metallforskningen för fossilfri produktion.

Göran Carlsson, koncernchef för Swerea, säger att överenskommelsen syftar till att stärka svensk institutsektor och bidra till ökad konkurrenskraft hos den svenskbaserade industrin.

Bakom beslutet ligger en samsyn bland ägarna om att Swereas kunder och partners gynnas av att flera av instituten inom Swerea går samman med RISE, men att delar av verksamheterna är av så kritisk betydelse för att svensk stål- och gruvindustri ska nå målet om fossilfri produktion till 2045 att de bör samlas i det nya institutet för stål- och gruvforskning, Swerim.

Swerea IVF, Swerea Sicomp, Swerea Swecast och en del av Swerea Kimab kommer att uppgå i Rise medan Swerea Mefos och övriga delar av Swerea Kimab bildar Swerim.

-Vi ser med tillförsikt fram emot sammanslagningen och att stärka vår position som industriell forskningspartner inom kompositområdet genom nya synergier med Rise, säger Bengt Wälivaara, vd för Swerea Sicomp.

Källa: Swerea Sicomp

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078