23948sdkhjf

Nytt operativt center ger analyser till gruvindustrin

Ett nytt Collaborative Operations Center i Västerås kan förbättra kundens processer, effektivitet, säkerhet och lönsamhet.

ABB:s nya Ability Collaborative Operations Center kopplar samman system, program och tjänster som används av kunder med ABB-personal. De kan dra nytta av den samlade bransch- och informationsexpertisen som de har för att uppnå en högre övergripande drifteffektivitet.

Centret i Västerås är bemannat med processexperter och utrustat med digital teknik som tillgodoser specifika kundbehov. Det ska bistå ABB:s kunder inom gruvindustrin och kommer att koordineras med ABB:s övriga Collaborative Operations Centers runt om i världen för att tillhandahålla utvidgad support och ytterligare expertis.

ABB Ability Performance Optimization för gruvspel är en fjärrstyrd tjänst som övervakar gruvspel dygnet runt. Tjänsten använder sig av automatisk datainsamling och analyser för att identifiera problem och utföra åtgärder för att förbättra prestandan.

Tjänsten kopplar samman kunder med ABB:s experter för att kunna göra djupare utvärderingar och felsökningar av gruvspelets prestanda via det nya centret i Västerås. Den analyserar säkerheten hos bromssystemet, övervakning samt den normala driften av gruvspelet för att säkerställa att det körs säkert och tillförlitligt.

Tack vare tjänsten minskas oplanerade gruvspelsstopp och säkerheten och tillförlitligheten i systemet stärks, hävdar ABB.

Kundens drift- och underhållspersonal kan använda den här tjänsten på daglig basis för att snabbt identifiera problem som behöver åtgärdas för att förbättra gruvspelets tillgänglighet.

Systemet samlar in data från olika driftpunkter som gruvspelets motor, hydraulik och bromsar och analyserar automatiskt dessa data för att identifiera, kategorisera och prioritera grundorsaken till potentiella problem. Därefter identifieras mindre avvikelser som potentiellt kan leda till oönskade driftstopp så att kunden kan vidta åtgärder.

Tjänsten förvarnar relevant kund- och ABB-personal via SMS eller mejl om händelser som kräver uppmärksamhet. Tjänsten innefattar också detaljerade prestandarapporter årligen.

– Vårt globala nätverk med Collaborative Operations Centers gör det möjligt för oss att betjäna kunderna på en helt ny digital nivå, säger Mikael Ingo, chef för ABB:s Hub för Process Industries i norra Europa.

ABB har ett växande nätverk med globala Collaborative Operations Centers som betjänar kunder inom gruvindustrin, massa- och papper, metall och andra branscher. Fem nya center med särskild fokus på dessa processindustrier har öppnats under 2017.

Utöver centret i Västerås planeras ytterligare center under 2018 för att möjliggöra kundsupport dygnet runt, runt om i världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109