23948sdkhjf

Utökar sin vibrationsövervakning

Från Nordic Paper Åmotfors har SPM Instrument mottagit en order på onlinesystemet Intellinova med DuoTech accelerometrar för installation av ytterligare mätpunkter på specialpappersmaskinen PM6.

Sedan våren 2013 är SPM Instrument huvudleverantör av vibrationsövervakning på roterande utrustning hos samtliga Nordic Papers tre pappersbruk i Sverige. Denna senaste order från Nordic Paper Åmotfors omfattar två enheter av onlinesystemet Intellinova med vibrationsmoduler, samt sextiofyra DuoTech accelerometrar, avsedda för installation på torkpartiet.

Investeringen är ett led i en målsättning att införa onlineövervakning på alla mätpunkter på PM6. Med trettiotvå kanaler per enhet lämpar sig Intellinova för applikationer med många mätpunkter, som exempelvis pappersmaskiner.

Accelerometern DuoTech kombinerar de båda patenterade mätteknologierna HD ENV och SPM HD, vilket gör det möjligt att få en komplett konditionsstatus på övervakade objekt, med tydliga mätresultat och långa förvarningstider för nedsatt mekanisk kondition.

Systemet är levererat och kommer att installeras under det planerade underhållsstoppet sommaren 2018. Förutom redan implementerad onlineövervakning av PM6 med Intellinova använder bruket i Åmotfors även det portabla instrumentet Leonova Diamond för rondering på mindre kritisk utrustning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079