23948sdkhjf

Kanada och Mexiko kan slippa ståltullar

Från Vita huset kommer nu information om att Mexiko och Kanada och kanske även andra kan befrias från de nya taxorna på stål och aluminium.

Meddelandet kommer från Canadas premiärminister Justin Trudeau efter att han talat i telefon med USA: s president Donald Trump om handel och tull.

-Trump gjorde klart att han fokuserar på att säkerställa framsteg i Nafta-förhandlingarna, och om han kan få ett bra handelsavtal är det inte nödvändigt med stål- och aluminiumtariffer för Kanada, säger Trudeau.

Källor i den amerikanska regeringen säger till Washington Post att Trump planerar att befria Kanada och Mexiko för den nya tullen i 30 dagar.

En förlängning av den perioden kommer att bero på hur förhandlingarna om Nordamerikanska frihandelsavtalet Nafta utvecklas, tillägger källorna.

Trudeau vägrar att kommentera om Kanada kommer att reagera om amerikanerna inför tullar på import av kanadensiskt stål och aluminium.

-Kanada vet att vi måste vänta och se vad den här presidenten faktiskt gör, snarare än att reagera på information, säger Trudeau.

Trump har upprepade gånger betonat att han vill ha ett handelsavtal med Nafta mellan USA, Mexiko och Kanada, vilket är rättvist för alla tre länderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109