23948sdkhjf

ABB lägger ner produktion i Ludvika

Flyttar produktion av kondensatorer till Kina och 25 tjänster berörs.
ABB Capacitor i Ludvika tillverkar bland annat kapacitatorer. Nu beslutar företaget att flytta produktionen av våta mellan- och högspänningskondensatorer till sin fabrik i Kina, enligt presschefen Christine Gunnarsson på ABB Sverige.

– Efter noggranna affärsöverväganden och behovet av att säkerställa konkurrenskraft har ABB beslutat att förändra fokus inom kondensatorverksamheten (Capacitor), uppger hon för Verkstäderna.

I Ludvika investerar ABB i och ökar fokus på FoU och produktion av torra mellan- och högspänningskondensatorer.

– Överföringen av produktionen av våta mellan- och högspänningskondensatorer till ABB:s fabrik i Kina förväntas påverka cirka 25 ABB-anställda i kondensatorverksamheten i Ludvika, fortsätter Christine Gunnarsson.

Förändringen av affärsområdet kommer att genomföras under innevarande år. Dels genom att rotera arbetskraft till andra områden hos ABB i Ludvika, dels genom pensioneringar och genom att inte förlänga kontrakt för inhyrda konsulter.

– Inget varsel kommer att läggas som en konsekvens av denna förändring. ABB erbjuder stöd i förändringsprocessen åt de som behöver det, säger Christine Gunnarsson till Verkstäderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094