23948sdkhjf

Mikronät tar Jamaica in i den förnyelsebara framtiden

Mikronät integrerar förnybar sol- och vindenergi i strömförsörjningen på den stora karibiska ön.

Den populära turistdestinationen Jamaika med en befolkning på tre miljoner växer ytterligare med två miljoner besökare under högsäsong varje år. Jamaicas hotell, restauranger och bostäder förlitar sig till stor del på importerat fossilt bränsle. Nu är målet att minskar behovet av fossila bränslen och sänker koldioxidutsläppen. Till sin hjälp tar man ABB Ability, som är ett mikronät och lagringssystem som bidrar till att integrera förnybar sol- och vindenergi i strömförsörjningen på den stora karibiska ön.

-Detta är ett av de viktigaste projekten för Jamaica Public Service Company Ltd (JPS) i år och projektet kommer att stå modell för andra länder i Karibien och på andra ställen. ABB:s innovativa teknik kommer att göra det möjligt för oss att utnyttja rena förnybara energikällor i vår energimix samtidigt som vi säkerställer stabiliteten i elnätet och ger konsumenterna tillförlitlig strömförsörjning, säger Emanuel DaRosa, koncernchef och CEO för JPS.

Som del av ett ambitiöst initiativ att integrera mer förnybara energikällor i energimixen har JPS införlivat cirka 160 MW förnybar energi i elnätet, vilket står för ungefär en fjärdedel av den totala kraftproduktionskapaciteten.

ABB:s mikronätsanläggning och energilagringssystem på 24,5 MW kommer att möjliggöra tillgång till ström när sol- och vindkällorna inte räcker till på grund av molnighet, att det är vindstilla eller andra faktorer.

ABB är en pionjär inom mikronät, vilka tack vare sin storlek och kraft är idealiska för fjärran platser som öar som inte enkelt kan kopplas till något stamnät.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095