23948sdkhjf

Han blir ny fabrikschef på Gruvön

Peter Lindgren har blivit utsedd till ny fabrikschef vid Billerud Korsnäs anläggning i Gruvön. Han efterträder Anita Sjölander som lämnar sitt uppdrag för en tjänst inom Nordic Paper.
Peter Lindgren har sedan tidigare erfarenhet från pappersindustrin, bland annat efter sin tid på Stora Enso och Munksjö. Närmast kommer han från en roll som fabrikschef för Billerud Korsnäs produktionsanläggning i Frövi/Rockhammar. Han tillträder tjänsten senast den 15 maj 2018.

– Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare. Jag är också glad över möjligheten att komma tillbaka till pappersindustrin i Värmland där jag arbetade mellan åren 1996 och 2001, säger Peter Lindgren, i ett pressmeddelande.

Under våren 2016 utsågs Anita Sjölander till fabrikschef vid Gruvön efter att dåvarande fabrikschefen Fredrik Turzik lämnade sin tjänst den 1 februari 2016. Anita Sjölander kommer nu att gå till en tjänst som produktionsdirektör inom Nordic Paper.

Läs också: Chefen på Gruvön går vidare

Läs också: Hon blir ny fabriksdirektör på Gruvön

Just nu genomför Billerud Korsnäs en av landets största industriinvesteringar – uppförandet av en ny kartongmaskin. I december 2017 meddelade förpackningskoncernen att den initiala investeringskostnaden på 5,7 miljarder kronor kan komma att öka med 20 procent.

Läs också: Kartongmaskinen i Gruvön kan bli 1 miljard dyrare än beräknat

Produktionsstart för kartongmaskinen beräknas till början av 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094