23948sdkhjf

Förvärvar högteknologisk verktygsmakare

Höganäs förvärvar 100 procent av schweiziska verktygsmakaren Alvier PM-Technology. Alvier utvecklar och tillverkar högkvalitativa, innovativa och komplexa verktygslösning för pulvermetallurgi.

– Med det här förvärvet vill Höganäs säkra Alviers fortsatta utveckling som en framgångsrik verktygstillverkare. De ska erbjuda support i världsklass till både PM- och industrikunder och ta fram nya innovationer inom såväl mekaniska som elektromagnetiska fordonsapplikationer, säger Fredrik Emilson, VD för Höganäs.

Alvier PM-Technology är Europas största tillverkare av PM-verktyg och startade för 30 år sedan i Buchs i Schweiz. Idag anses företaget vara världens ledande oberoende tillverkare av verktygslösningar för PM och SMC (mjukmagnetiska kompositer). Deras lösningar fokuserar på hela värdekedjan, från engineering och tillverkning till installation och kundservice och utbildning.

– Vi på Alvier är mycket nöjda med att kunna fortsätta arbeta med en stark och pålitlig ägare I bakgrunden. Vårt företag har optimala förutsättningar för vidare utveckling i den spännande värld som kallas pulvermetallurgi, säger Peter Rauch, VD för Alvier.

Höganäs och Alvier har samarbetat sedan 2005 för att flytta fram gränserna för vad som är möjligt med PM-teknik. Till exempel utrustade Alvier Höganäs PoP Centre i Höganäs med avancerade pressverktyg. År 2012 gick företagen samman med ett antal andra aktörer inom industrin för att designa om en manuell drivlina för bilar, utrustad med PM-kugghjul.

– Vi ser en stor potential i Alviers erbjudande genom att utnyttja optimala kombinationer av pulver och verktyg i kompakteringsprocessen. Alvier kommer också att vara avgörande för vårt arbete med att tillämpa ny digital teknik i framtida process- och materiallösningar, säger Fredrik Emilson. Höganäs kommer att stödja Alviers utveckling och globala ambitioner så att företaget förblir en stark och oberoende spelare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079