23948sdkhjf

Stålföretaget gör svensk rekordinvestering

Bygger ett högteknologiskt servicecenter för värmebehandling i Vetlanda.
Stålföretaget voestalpine High Performance Metals Sweden, tidigare verksamma under namnet Uddeholm Svenska, har köpt 7 500 kvadratmeter mark i småländska Vetlanda. Säljare är Vetlanda Industrilokaler.

– Vi kommer att sätta upp en ny enhet för vakuumhärdning och byggnaden kommer också att inrymma lager. Skälet till satsningen är att vi ser en hög efterfrågan hos våra kunder på både verktygsstål och härdning men också för att vi har en långsiktig tro på den svenska marknaden, säger Andreas Johansson som är landschef för voestalpine HPM Sweden, till Process Nordics systerportal Metal Supply.

voestalpine High Performance Metals Sweden är det svenska säljbolaget för verktygsstål från Uddeholm i värmländska Hagfors. De båda företagen ingår i den österrikiska stålkoncernen voestalpine med säte i Linz, en koncern med över 50 000 medarbetare och omsättning på 11,3 miljarder euro.

– Den nya enheten i Vetlanda kommer att sysselsätta tio till tolv personer. Det här är den största satsningen vi gör hittills i företagets historia, säger Andreas Johansson.

Men han avböjer att sätta en siffra på hur stor investeringen är i pengar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093