23948sdkhjf

Mittuniversitetet blir partner i Treesearch

Mittuniversitetet blir core-partner i Treesearch, en plattform för samarbete kring grundforskning och kunskaps- och kompetensuppbyggnad inom området nya material och specialkemikalier från skogsråvara.

Genom samverkan mellan akademi, industri, privata stiftelser och staten skapas en världsledande, öppen forskningsmiljö i form av en nationell plattform, som bidrar till utvecklandet av kompetenser och kunskap som möjliggör framtida innovationer baserade på skogen.

− Vi är mycket glada att vi blir partner i Treesearch. Det ger möjlighet att öka vårt akademiska avtryck och bidra till nationella forskningsfrågor. Vi vill gärna bidra till forskning, utbildning, forskningsinfrastruktur och aktiviteter inom plattformen Treesearch, säger Kaarlo Niskanen, forskningsledare vid FSCN, Mittuniversitetet.

Inom Treesearch blir det bland annat ett gemensamt program med kurser för doktorander och forskare inom akademi och industri, som passar mycket bra ihop med den forskarskola i samverkan med industrin, FORIC, som drivs vid FSCN, Mittuniversitetet. Där finns idag goda möjligheter att knyta an till den utveckling som sker vid Mittuniversitetets utbildningar inom kemiteknik, teknisk fysik, elektronik och industriell IT.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.488