23948sdkhjf

SSAB säkrar skorstenar med drönare

Kan därmed kontrollera under drift och betydligt snabbare.
Dekra, som arbetar med säkerhetsrelaterade tjänster, använder ny teknik för att säkerställa att SSAB:s anläggning är säker.

Stålproducenten har anlitat företaget för att kontrollera stålkonstruktioner och skorstenar på anläggningen i Oxelösund. Det är ett omfattande uppdrag som påbörjades juni och beräknas vara klart under nästa år. För att effektivisera kontrollen har Dekra tillsammans med Amkvo använt drönare för att kontrollera fem cirka 40 meter höga skorstenar i anläggningen. Med hjälp av drönare söks skorstenen först av i stråk och därefter kontrolleras toppkanten och dess murning. Inspektionen görs både i realtid och via den video som spelas in.

– I normala fall måste man stänga av anläggningen och använda kran med korg för att göra denna typ av kontroller. Med hjälp av drönare kunde Dekra kontrollera anläggningen under drift och betydligt snabbare än med traditionella metoder. Förutom att vi naturligtvis sparade både tid och pengar så fick vi en mycket bra dokumentation, och så är det ju en säkrare metod, säger Lars Norling, fastighetsansvarig SSAB Oxelösund.

Dekra har tre affärsområden; Automotive, Industrial och Personal. Företaget är verksamt i Europa inom teknisk kontroll med kontor i ett femtiotal länder och över 37 000 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078