23948sdkhjf

Ökad orderingång för ståltillverkaren

Tebeco levererar avgradningsmaskin för effektivisering av produktionen.
Halmstadföretaget Tebeco har installerat avgradning och slipmaskin till Nitator Stainless Steel i Helsingborg.

– Avgradning och sliparbetet ökar i takt med att orderingången växer, säger Stefan Nickol, som är verkstadschef på Nitator i Helsingborg.

Nitator Stainless Steel tillverkar utrustning i rostfritt stål för industriella ändamål. Kunderna finns över hela världen och i branscher som exempelvis livsmedels-, kärnkrafts-, process-, miljö- och läkemedelsindustrin.

Det handlar om en maskin från det italienska företaget Costa Levigatrici som de nu köper in.

– Maskinen ger Nitator en möjlighet att effektivisera produktionen och dessutom hantera detaljer på ett ergonomiskt sätt vilket motverkar förslitningar och andra arbetsskador på personalen, säger Stefan Nickol.

Tebeco har i över 50 år varit en leverantör av ytbehandlingsprodukter till svensk industri. Som ny agent för Costa Levigatricis maskiner i Sverige kan företaget leverera ett program av standard- och kundanpassade slip- och avgradningsmaskiner. Tebeco har även egen servicepersonal och erbjuder serviceavtal till maskinerna.

Företaget har i dag många kunder som är verksamma med laser- fiber- plasma- gas och vattenskärning i sin produktion. Denna process ställer höga krav på att detaljerna ska bearbetas.

– Kraven på skurna detaljer ökar. Costa har med sina driftsäkra kvalitetsmaskiner visat att man är en stark aktör på marknaden och har under de senaste åren expanderat kraftigt i bland annat Danmark. Vid ett stort testcentrum i Danmark ger vi våra kunder möjlighet att testa detaljer vilket borgar för att vi kan erbjuda en trygg och optimerad lösning, säger Peter Gustafsson på Tebeco i Halmstad som är säljare för Costa maskiner.

Tebeco säljer maskiner och förnödenheter inom slip, polering, blästring, trumling, vattenskärning och maskiner och förnödenheter till gjuterier och pressgjuterier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.033