23948sdkhjf

SolTech tar order på 308 miljoner

Dotterbolagets avtal gäller installation av en solenergianläggning.
SolTechs ASRE i Kina tecknar ett avtal med delägaren ASP om övertagande av ny jätteorder på 13 MW. Ordern är värd 308 miljoner kronor.

Kunden är JiangSu YangHe Brewery Joint-Stock Co och ordern gäller installation av en solenergianläggning som beräknas ge årliga intäkter på cirka 15,4 miljoner kronor.

Skälet till att SolTech Energys kinesiska partner, Advanced Solar Power Hangzhou, tecknar ordern är att kunden i sin upphandling, som ASRE varit fullt delaktig i, haft som krav att leverantören ska ha minst fem årsbokslut.

Ett krav ASRE inte kan möta då bolaget grundades 2015. ASP har därför tecknat ordern för att efter anläggningens driftsättning sälja den till ASRE till självkostnadspris.

Driftsättning förväntas ske under tredje kvartalet 2018. Under avtalets 20-åriga löptid beräknas de ackumulerade intäkterna uppgå till cirka 308 miljoner kronor.

Anläggningen kommer täcka en takyta på cirka 13 hektar (130 000 kvm) och årligen producera cirka 14 040 000 kWh.

Kunden förbinder sig att köpa all elektricitet som anläggningen producerar under 20 år. Parallellt med detta betalar centralregeringen ut bidrag i 20 år.

JiangSu YangHe Brewery är en av Kinas största producenter av starksprit/rödvin och noterat på Shenzhenbörsen med ett marknadsvärde om cirka 200 miljarder svenska kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062