23948sdkhjf

Väljer tysk leverantör för marina automationssystem

Norska Kongsberg Maritime Engineering, ett dotterbolag till den norska teknikkoncernen Kongsberg Maritime, har valt Hannover-baserade Aucotec AG's konstruktions- och designlösning för sina marina automationssystem.

Plattformen, vid namn Engineering Base, är ett öppet och disciplinövergripande system som kommer att standardisera och ersätta flera tidigare isolerade lösningar hos Kongsberg Maritime Engineering .

-Plattformen gör det möjligt att konstruktionsdata alltid finns tillgängliga på ett säkert sätt både internationellt och disciplinövergripande. Det skapar möjligheten att förutom ren konstruktion även stödja försäljning och driftsättning. Detta kommer att ge oss en markant förbättring av datakvalitén, säger Cato Strandin, avdelningschef, Engineering & Studies hos Kongsberg Maritime Engineering.

Med Engineering Base som plattform slipper företaget långa diskussioner och omfattande inmatningar och korrigeringar som tidigare krävdes på grund av att flera olika konstruktionsverktyg användes på avdelningar runt om i världen. Nu kommer alla inblandade att arbeta i samma databas. I plattformen finns det möjlighet att följa och spåra kvalitén och förändringar på konstruktionsdata, det går också att följa projektets tidplan och se att allt fortskrider på rätt sätt.

-Vi är stolta att kunna hjälpa Kongsberg Maritime att hitta vägen till framtidens konstruktion. I en så mångsidig och innovativ teknikkoncern kommer Engineering Base flexibilitet till sin fulla rätt, säger Markus Bochynek, VD för Aucotec AG.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078