23948sdkhjf

De levererar till jättevindparken

Markbygden i Piteå blir störst i Europa med totalt 1 101 vindkraftverk.
Peikko Sverige levererar för de första 16 vindkraftverken ett förstärkningspaket för förankring av betongkonstruktioner, som innehåller Modix speciella pansarkopplingssystem, PSB. Företaget ansvarar också för teknisk konstruktion av vindkraftverk.

Leveranserna är planerade att ske i slutet av 2017 och den första delen av vindkraftparken är planerad att tas i bruk i slutet av 2019.

Markbygden Vindpark är byggd i tre steg med totalt 179 vindkraftverk med 650 MW installerad kraft när projektet är klart i slutet av 2019. Det finns planer på totalt 1 101 vindkraftverk i Markbygden – den största vindkraftparken i Europa när området är färdigt .

Utvecklare är Svevind. NCC Sverige är huvudentreprenör med ansvar för infrastruktur och uppförande av vindkraftverk. General Electric levererar 179 GE 3.6-137 turbiner, tornhöjden är 131 meter.

– Trots ett strikt schema har Peikko Wind Team levererat en komplett lösning av både grunddesign och materialleverans. Peikko med sin professionella inställning imponerade verkligen på oss, säger Nils Petterson, biträdande projektchef på NCC Sverige.

– Kostnadseffektiviteten hos Peikkos gravitationssamlingar är resultatet av att använda speciallösningar inom material som förenklar byggprocessen och minskar byggtiden, säger Peikkos vd Topi Paananen.

Peikkos landbaserade vindkraftverk är baserade på mer än 50 års erfarenhet av tillverkning av förankringslösningar för betongkonstruktioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094