23948sdkhjf

Nestlé bygger ny fabrik på Kuba

Första stenen har lagts i Nestlés satsning på en ny kaffefabrik på Kuba, i en investering omfattande drygt 450 miljoner kronor.
Nestlé har nyligen påbörjat byggnationen av en ny multifabrik på Kuba, där man kommer att producera produkter under varumärkena Nescafé, Nesquik, Nestlé fitness och Maggi.

Satsningen, som sker ihop med den kubanska partnern Coralsa under det gemensamma bolagsnamnet Nescor, innebär en kostnad på cirka 450 miljoner kronor och ska dra i gång i slutet av 2019.

Varorna från Nescor riktas främst mot den inhemska marknaden, men det kan också bli aktuellt med export av kubanskt kaffe, säger Nestlés vice vd, Laurent Freixe, enligt Reuters.

Fabriken, som är Nestlés tredje produktionsverksamhet på ön, sker i det speciella utvecklingsområdet Mariel, ett område med stora tull- och skattelättnader som Kuba skapat för att få in internationellt kapital samt dra igång tillväxt i landet.

Nestlé producerar sedan tidigare glass, flaskvatten och andra drycker på ön, med en omsättning på drygt 1,1 miljarder kronor. Den nya fabriken förväntas dubbla omsättningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062