23948sdkhjf

Levererar automatmaskin till ABB i Ludvika

Beställaren: "Vi är mycket nöjda med tidigare leveranser".
Laholmsföretaget Svensk Blästring & Maskinteknik (SBM) har under hösten levererat ett så kallat automatblästerskåp till ABB:s verksamhet i Ludvika. Det skriver företaget i ett nyhetsbrev.

Tätorten Laholm ligger i södra delen av Halland nära gränsen till Skåne.

I Ludvika har ABB sin verksamhet inom området kraftöverföring. Blästerskåpet levererades till avdelningen för tillverkning av brytare (HV Breakers). Dessa ingår i de kraftstationer som levereras ut globalt. Det handlar om leveranser till framförallt Nordamerika, Asien och Nordeuropa. ABB är marknadsledande på den här typen av produkter.

– ABB har anlitat SBM inom andra verksamheter och vi är mycket nöjda med tidigare leveranser. Det finns ett stort förtroende för SBM inom koncernen, säger Martin Risberg som är projektledare hos ABB, enligt ett pressmeddelande.

Den levererade utrustningen är en automatblästermaskin med ett rotationsbord.

SBM har i drygt 40 år tillverkat blästrings- och maskinutrustning. Företaget tillverkar flera andra typer av maskiner som olika typer av automatmaskiner för blästring, samt ett brett spektra av slungrensmaskiner. Dessa kan förses med hanteringsutrustning som till exempel rullbanor, conveyorbanor, kedjetransportörer, linjärrobotar, industrirobotar med mera.

De tillverkar också specialmaskiner med olika grad av automatisering. Runt tio procent av företagets produktion går på export – det mesta till övriga delar av Norden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125