23948sdkhjf

Brännhet tillverkningsindustri

Tillverkningsindustrin är brännhet och står inför teknikskiften som kommer förändra hela samhället. Det blev tydligt under industrieventet Elmia Subcontractor som lockade över 14 000 besökare och 1167 utställare. Flera diskussioner på mässans scen handlade om de möjligheter och utmaningar tillverkningsindustrin står inför genom den uppkopplade tekniken. Mitt i en högkonjunktur pågår ett paradigmskifte där industrin som helhet måste förhålla sig till den höga utvecklingstakten.

– Vår välfärd bygger på industrin och vi måste förbli en industrination. Vi har bra förutsättningar och jag önskar att vi nu tar detta hela vägen och inte bara blir användare av den nya tekniken medan andra bygger upp den industrin. Vi ska ta den och behålla den här, sade Magnus Melander, IoT-expert och grundare av startup-alliansen SMSE, Swedish M2M Services Enablers, i en av de många scendebatterna.

Att tillverkningsindustrin är en motor för AB Sveriges ekonomi märktes även när närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Centerns partiledare Annie Lööf frågades ut på scenen Subcontractor Direct.

-Satsar vi på digitalisering, AI och automatisering kommer svensk industri fortsätta ligga i framkant även i framtiden, sade Annie Lööf.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093