23948sdkhjf

Så behåller svensk industri toppositionen

"Satsar vi på digitalisering, AI och automatisering kommer svensk industri fortsätta ligga i framkant även i framtiden".
Det var ett av Annie Lööfs budskap till underleverantörerna på Elmia Subcontractor.

– Industrin kommer så klart att se annorlunda ut i framtiden. Men svensk industri kommer finnas kvar och vara en viktig del av samhället och ekonomin även i framtiden, säger Centerpartiets partiledere.

För några år sedan låg Sverige i världstoppen vad gäller innovationer. Men under de senaste åren har andra länder både kommit ikapp och tagit sig förbi. Under årets Elmia Subcontractor har stort fokus legat på teknikutveckling och kanske framför allt Internet of Things. Digitalisering och automatisering återkom även under Annie Lööfs scenframträdande på torsdagen.

– Innovationer är någonting som Sverige har varit otroligt duktiga på genom åren. Men nu har vi tappat några positioner globalt sett. Kanske inte för att vi har blivit sämre, utan för att andra länder har rustat och blivit bättre. Nu gäller det att vi fortsätter i den anda som har varit en framgång för Sverige tidigare, säger Annie Lööf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125