23948sdkhjf

Mångmiljoninvestering i Rottneros bruk

Rottneros investerar 117 miljoner kronor i sina bruk.
Styrelsen har beviljat mångmiljoninvesteringen i CTMP-linjen (kemitermomekanisk massa) som ska höja kapaciteten till 18 000 ton per år och beräknas tas i drift till hösten 2018.

Investeringen följer utvecklingsplanen Agenda 500, där en första kapacitetshöjande investering i linjen gjordes 2016. Man har även under tredje kvartalet 2017 driftsatt en fastbränslepanna som i princip gör Rottneros bruk fossilfritt, uppger bolaget.

Lennart Eberleh, vd och koncernchef Rottneros, säger i ett pressmeddelande att man i och med investeringen säkerställer bruket som en pålitlig leverantör.

– Rottneros bruk har en stark position som leverantör av högutbytesmassa. Med utökad kapacitet säkerställer vi att Rottneros kan vara en pålitlig leverantör av CTMP och en attraktiv partner för våra kunder.

Investering i Vallvik
2016 beviljades bruket i Vallvik ett miljötillstånd som tillåter produktion till 255 000 ton kemisk massa per år. Med beviljandet infördes även krav på svavelutsläpp vilket gör att bolaget kommer att investera i ett svaggasystem vars slutförhandlingar inleds nu.

– Agenda 500 omfattar både miljö- och kapacitetsinvesteringar. För Vallviks bruk är investeringen i svaggassystemet ytterligare en miljöinvestering för att säkerställa brukets långsiktiga hållbarhet, säger Lennart Eberleh i pressmeddelandet.

Fakta Agenda 500:
Agenda 500 är bolagets långsiktiga industriella plan för att nå uthållig lönsamhet och god avkastning för koncernens aktieägare. Inom ramen för planen utökar och investerar bolaget i bruken.

Källa: Rottneros

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109