23948sdkhjf

SSAB hjälper Scania och indiska gruvindustrin

SSAB Shape har hjälpt Scania att utveckla ett nytt innovativt tipperflak som erbjuder den indiska gruvindustrin en produkt som har betydligt bättre prestanda än nuvarande lösningar.

Genom att ta hjälp av SSAB Shape vid utvecklingen av sin nya 20.3 m3 Mining Tipper kan Scania nu lansera ett lätt men ändå robust gruvflak som är speciellt utvecklat för den indiska marknaden. Tack vare sin låga vikt klarar tipperflaket större nyttolaster och lägre bränsleförbrukning.

Scania använder det nya flaket på sin lastbil Scania P440 8x4 Mining Tipper.

- I det här omfattande produktutvecklingsprojektet kunde vi leverera ett tipperflak som var 20 % lättare än befintliga lösningar i Indien, vilket ger cirka 1,3 ton i extra nyttolast, förklarar Hans Kell, SSAB Shape Business Manager India & Indonesia.

Scania är intresserat av att utöka sin verksamhet i Indien och vände sig därför till SSAB Shapes lokala organisation på plats för att få del av SSABs unika expertis inom slitstarka stål, design och förbearbetning samt logistik.

Tipperflaket är tillverkat av en av Indiens största tillverkare av lastbilssläp, som också är partner till SSAB och den första flakproducenten i Indien som blev medlem i producentnätverket Hardox in My Body.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156