23948sdkhjf

Mestä Board åter i hållbarhetstoppen

Metsä Board har än en gång belönats med en plats på CDP Water A List liksom på CDP Climate A List. Det är tredje året i rad som företaget har placerats på CDP Water A List och andra året på CDP Climate A List.

Metsä Board har också erhållit ledarskapsstatus i CDP:s skogsprogram för tredje året i rad. CDP är en icke vinstdrivande global plattform för miljöinformation.

Metsä Board är bland de topp tio procenten av företag som deltar i CDP:s vattenprogram och som placerats på Water A List. Det är ett erkännande av de åtgärder som vidtagits för en hållbar vattenanvändning under det senaste rapporteringsåret.

Dessutom är Metsä Board bland de fem procent av företag som deltar i CDP:s klimatförändringsprogram och som finns på 2017 Climate A List. Den topplaceringen bekräftar företagets aktiviteter att minska utsläpp, mildra klimatriskerna och utveckla en ekonomi med låga koldioxidutsläpp.

– Vi är mycket glada att Metsä Board än en gång rankas bland de bästa företagen i världen av CDP, säger Mika Joukio, Koncernchef Metsä Board.

– Aktiviteter för hållbarhet ska initieras och drivas av företagsledningen för att säkerställa engagemanget i hela organisationen. För Metsä Board har reduktionen av koldioxidutsläpp och minskad vattenanvändning gett kostnadseffektivitet liksom bättre hållbarhet av verksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094