23948sdkhjf

Investerar i industriell byggprocess

Industriellt byggande i trä är en trend som bara växer och allt fler ser behovet av ett hållbart byggsätt. För att möta den stora efterfrågan har Flexator beslutat om ett stort investeringspaket på ungefär 15 miljoner kronor, som innefattar nya vägglinjer, måleristation och viss fastighetsanpassning.

– Det är en jätterolig satsning för oss och ett viktigt steg mot en ökad automatisering och digitalisering, samtidigt som vi bibehåller vår flexibilitet, säger Ola Adolfsson, vd för Flexator.

– Vi har väldigt mycket digital information i dag i vår Bygg Informations Modell och vi behöver kunna föra över informationen såväl via människor som till maskiner på ett så effektivt sätt som möjligt.

De två vägglinjerna – en för innerväggar och en för ytterväggar – utgör merparten av investeringen. Där effektivitet och flexibilitet har varit nyckelorden.

– Flexators kunder kräver hög flexibilitet i produktionen. Till exempel kan maskinen för spikning och håltagning köras automatiskt eller helt manuellt med hjälp av en operatör. På stationerna där det krävs mycket manuell mätning kommer vi hänga upp projiceringslaser ovanför som visar var saker och ting skall placeras. På så sätt blir linjerna både effektiva och mycket flexibla, säger Erik Nord, representant för leverantören Penope OY.

Investeringen är en del av Flexatorlyftet, ett lean-projekt till syfte att förbättra företagets konkurrenskraft.

Beställningen av den nya maskinutrustningen är lagd och kommer att installeras nästa sommar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.175