23948sdkhjf

Här kommer elbilen att serietillverkas

Flytten påbörjas till den nya europeiska anläggningen i Sverige.
Valet stod mellan två städer när det beslöts att den lilla svenska elbilen Uniti skulle serietillverkas. En helt ny automatiserad fabrik skulle byggas antingen i Landskrona eller Malmö.

Uniti har nu bestämt sig för att börja bygga sin lätta elbil i Landskrona och kommer att lansera elbilen i den blivande produktionsanläggningen den 7 december.

Tillverkaren påbörjar flytten till den nya anläggningen i Landskrona den 1 november och kommer att ha genomfört hela flytten i mars nästa år.

Detta är mot bakgrund av två års utvärdering då beslutet att förlägga sin europeiska produktionsanläggning i Landskrona kunde fattas.

Uniti kommer att lansera sin nya elbil med ett event i den blivande produktionsanläggningen i Landskrona den 7 decembe,r för en publik på flera tusen, bland dessa finns nuvarande investerare (för närvarande över 1 000 stycken), bilköpare (för närvarande 915 förbeställningar) samt Unitis sammarbetspartners och supporters.

Eventet kommer även innehålla en utställning av Unitis nyckelpartners, däribland Siemens och Kuka Robotics.

Under det första året i den nya anläggningen kommer man att expandera sin process för utvärdering av den prototyp som lanseras den 7 december, parallellt kommer planeringen för produktionen utföras.

Den befintliga byggnaden på anläggningen, Ljuspunkten, som tidigare använts för lättare industriproduktion kommer under denna tid även att renoveras för att göras redo för produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098