23948sdkhjf

Skog blir mat – projekt får 108 miljoner

Projektet Sylfeed får 108 miljoner kronor från Bio-Based Industries Joint Undertaking för att demonstrera hållbar produktion av fiskfoder från skogsråvara. Projektet har samlat betydande industri- och forskningsorganisationer från hela värdekedjan.

Med kapitaltillskottet byggs en demonstrationsanläggning vid Norske Skog Golbeys massa- och pappersbruk i östra Frankrike. Där kommer biomassa från skogen att konverteras till fiskfoder genom att producera proteinrika mikroorganismer från förbehandlad skogsråvara.

Flera tidigare projekt har visat att tekniken fungerar i mindre skala. Sylfeed-projektet kommer att förbättra processen ytterligare och testa den i en demonstrationsanläggning som får en processkapacitet på 5000 ton skoglig biomassa per år.

-Projektet kommer i stor skala visa att lignocellulosa inte bara är en hållbar råvara för kemiprodukter och biodrivmedel utan också en uppskalningsbar och hållbar lösning för världens ökande livsmedelsbehov, säger Marc Chevrel, VD för Arbiom/Biométhodes. ”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094