23948sdkhjf

Kiwa Inspecta i avtal med Perstorp

Kiwa Inspecta har skrivit ett treårigt avtal med kemikoncernen Perstorp.

Avtalet innebär att Kiwa Inspecta kommer att leverera tjänster som tryckbesiktning, provning/svets, lyftbesiktning, riskbaserad inspektion och skadeanalyser till fabrikerna i Stenungsund och Nol i Sverige och Fredrikstad i Norge. 

En av anledningarna till att Perstorp valde Kiwa Inspecta var behovet av en heltäckande lösning för säkerhetstjänster.

– Kiwa Inspectas möjlighet att leverera en komplett lösning på ett effektivt sätt blev avgörande i upphandlingen. Perstorp har liksom Kiwa Inspecta nyligen genomgått en omfattande omorganisation vilket ger oss möjligheten att bygga upp ett samarbete från grunden, säger Johan Borgede, inspektionschef på Perstorp.

Han säger vidare att han hoppas på ett långt och utvecklande samarbete där båda parter kan dra nytta av varandras styrkor.

– Perstorp har ett stort säkerhetsfokus. Att arbeta mer med riskbaserad inspektion, och att göra det tillsammans med Kiwa Inspecta kommer att bidra till en säkrare anläggning, då vi jobbar mer proaktivt, säger Johan Borgede.

Kiwa Inspectas vd, Joakim Wikeby, ser också fram emot samarbetet med Perstorp.

– Sedan tidigare har Kiwa Inspecta levererat tjänster till Perstorp, bland annat schemagranskningar till anläggningen i Stenungsund. Vi är stolta över att nu ha fått förtroendet att axla en större roll i deras säkerhetsarbete. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079