23948sdkhjf

ABB öppnar Center i Helsingfors

Centret ska fungera som ett centrala nav för experter och system som är utrustade med ABB-teknik och utnyttjar ABBs massa- och pappersexpertis.

Centret ska tillhandahålla verkligt datadrivna lösningar för kunderna genom distansuppkoppling, säker åtkomst till information om processprestanda samt teknisk support. 

  • ABB AbilityTM Collaborative Operations Center öppnar i Helsingfors, Finland

  • Utvidgar ABB:s globala nätverk av industriexperter, digitala tekniker och kunskapsbas för att öka kundernas lönsamhet och effektivitet.

  • Levererar den verkliga nyttan av dagens digitala tekniker genom de senaste analys och molnteknikerna från ABB:s partner som t.ex. Microsoft och IBM

  • Distansövervakning och teknisk support i realtid med syfte att optimera produktionen, öka kvaliteten och minimera kostnaderna

Oräkneliga sensorer och produktionskritiska system skickar data om hälsotillstånd och prestanda hos pappersmaskiner till centralerna, där sofistikerad programvara utför avancerade dataanalyser dygnet runt, 24/7.  

De samlade insikterna gör det möjligt för teknikerna att snabbt diagnostisera potentiella problem, ge råd om förebyggande underhåll eller föreslå åtgärder för högre prestanda.


– Det nya centret visar vår ledande ställning att leverera verkliga fördelar till våra kunder med hjälp av Big Data och att omvandla insikter till åtgärder som förbättrar deras processer,” säger Jim Fisher, Global Product Group Manager för Pulp and Paper.

ABB fjärrövervakar och tillhandahåller realtidssupport till närmare 150 bruk världen över idag.  

Tidigare i år öppnade ABB ett Collaborative Operations Center i Westerville (Ohio) med inriktning på massa- och pappersindustrin. Senare i år öppnas ytterligare ett center i Singapore enligt principen ”follow the sun” för att stödja kunderna var som helst i världen.  

– Våra Collaborative Operations Center lyfter funktionerna till en helt ny digital nivå. Det har aldrig tidigare funnits ett program-, system- och hårdvaruspektrum lika brett som detta i de nordiska länderna, säger ABBs affärsdirektör Jukka Auranen.   

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094