23948sdkhjf

Bolaget med pizzarobotar tar in nära 400 miljoner

Amerikanska Zume, som vill sprida mer automation inom snabbmatsvärlden, har stora ambitioner för framtiden.
Kaliforniska start up-bolaget Zume, som är mest kända för sina pizzerior där robotar tar del i matlagningen, tar in 48 miljoner dollar i en investeringsrunda, rapporterar Techcrunch . Summan, som motsvarar cirka 387 miljoner kronor, ska gå till att bädda för större tillväxt i bolaget.

I dagsläget har bolaget siktat in sig på att använda robotar som hjälper till i tillverkningen av pizza – till exempel genom att breda tomatsås och ta in och ut pizzan ur ugnen – men man har ännu högre mål än så.

Enligt Techcrunch har bolagets medgrundare, Julia Collins och Alex Garden, tidigare sagt att man siktar på att sprida den här typen av automation, där roboten står för det manuella jobbet och människor för överseendet, till större delar av restaurangbranschen.

Med blandningen av robotar och människor, ska de senare kunna fokusera på kreativa uppgifter, som till exempel receptförbättringar och smaktester. Just pizza ser bolaget som ett naturligt första steg i en vidare utveckling. Nu siktar man på att finnas representerade i hela San Francisco med omnejd innan slutet av nästa år.

Se ett exempel på hur robotarna används nedan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094