23948sdkhjf

Samarbete kring säker gruvdigitalisering

Atlas Copco har inlett ett samarbete med Saab och Combitech kring bland annat den autonoma gruvans kontrollrum, cyber security och ekosystemlösningar.

Combitechs expertis från digitalisering av flyg, försvar och telekom var avgörande när Atlas Copco valde digitaliseringspartner för att stärka sin position inom gruvbranschen. 

Samarbetet kommer bland annat att bygga på tekniska plattformar från Saab och på de arbetssätt och erfarenheter som Combitech har med sig från digitaliseringen av stridsflygplanet Gripen E med en halverad utvecklingstid och radikalt minskade kostnader.

Det här samarbetet går helt i linje med vår bild av framtidens digitaliseradegruva. Många av våra kunder har redan påbörjat sin digitaliseringsresa och fler är på väg, säger Helena Hedblom, affärsområdeschef för Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique.

Att bli utvald som digitaliseringspartner till ett världsledande svenskt industriföretag känns som ett erkännande, säger Lars Ydreskog, vice vd och ansvarig för digitalisering på Combitech.

Combitech är involverad i de flesta pågående svenska projekt inom autonomi och är störst i Norden inom cyber security med 220 konsulter inom detta område. Företaget har dessutom en stark expertis inom telekom som stärktes ytterligare hösten 2016 då Combitech tog över 300 ingenjörer från en utvecklingsverksamhet hos Ericsson.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094