23948sdkhjf

Gränges investerar en miljard i USA

Gränges investerar en miljard kronor för att utöka kapaciteten inom valsad aluminium i Huntingdon, Tennessee.

Utbyggnaden görs för att möta en ökad efterfrågan på tunna aluminiumprodukter, värmeväxlarmaterial för fordon och applikationer för stationära värmeväxlare (HVAC). Utbyggnaden skapar 85 fasta heltidstjänster.

Expansionen i Huntingdon markerar nästa steg i vår strategiska tillväxtplan för den nordamerikanska marknaden. Gränges har skapat sig ett gott rykte inom industrin för valsad aluminium, och med denna expansion kommer vi att kunna stötta våra kunders tillväxt ytterligare, säger Gränges vd Johan Menckel.

Expansionen omfattar investeringar i byggnader, gjuteri, kallvalsverk, glödgningsugnar och skärverk. Kapaciteten i Huntingdon kommer att öka från omkring 160 kton till närmare 200 kton per år när utbyggnaden är klar.

Investeringen innebär ett långsiktigt åtagande gentemot våra kunder, anställda och aktieägare då vi utökar på våra strategiska marknader, säger Patrick Lawlor, President Gränges Americas.

Expansionen stödjs av Tennessees guvernör Bill Haslam, TN Deparment of Economic and Community Development, Tennessee Valley Authority samt lokala myndigheter i Huntingdon.

Gränges anläggning i Huntingdon är en vital del av Carroll County och jag vill tacka Gränges för åtagandet att skapa nya arbetstillfällen i Huntingdon, vilket innebär att vi tar ytterligare ett steg mot att göra Tennesse till det främsta området i sydöstra USA när det gäller högkvalitativa arbeten”, säger Bill Haslam, guvernör i Tennessee.

Projektet beräknas ta ungefär två år att färdigställa. Detta blir den andra större investeringen i Huntingdon sedan år 2000 och stärker Gränges fokus på valsad aluminium och värmeväxlarprodukter i fordon. Gränges kommer att finansiera expansionsinvesteringen i Huntingdon med existerande kassa, internt genererade kassaflöden och externa lån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078