23948sdkhjf

Vattenfalls kärnkraft söker 300 medarbetare

En unik satsning för att locka ingenjörer och teknikintresserade lanseras nu när Vattenfalls kärnkraftsverksamhet behöver fler än 300 nya medarbetare de kommande åren.

Vattenfall behöver hundratals nya medarbetare de kommande åren – och sannolikt ännu fler på längre sikt.

Vi vill attrahera, utveckla och behålla medarbetare samtidigt som vi med kampanjen vill skapa intresse för en framtida karriärmöjlighet inom ett område som är mycket viktigt för den framtida svenska elförsörjningen. Kärnkraftsproduktion in på 2040-talet skapar många arbetstillfällen de kommande årtiondena, säger Dag Svensson, chef för HR inom BA Generation.

Inom svensk kärnkraft finns ett 60-tal olika yrken. Utvecklingsmöjligheterna är stora och finns i hela Vattenfallkoncernen.

Kampanjen pågår mellan 15 september och 15 december och riktar sig i första hand till högskoleingenjörer och civilingenjörer som är nyutexaminerade eller har några års arbetslivs-erfarenhet.

Kampanjen syftar också till att rekrytera ett 20 tal ”Nuclear Trainees” till Vattenfall Nuclear Trainee Programme som startar i mars 2018. 

Förra året svarade kärnkraften för 40 procent av svensk elkraftsproduktion – lika mycket som svensk vattenkraft.

Svensk kärnkraft är moderniserad och Ringhals 3 och 4 samt Forsmark 1, 2 och 3 är väl rustade för långtidsdrift. Svensk kärnkraft skapar idag omkring 20 000 arbetstillfällen inom drift och underhåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096