23948sdkhjf

Investerar i komposterbart

BillerudKorsnäs förvärvar en minoritetsandel i det innovativa amerikanska bolaget Vericool Inc. med huvudkontor i Kalifornien.

Företagets lösningar möjliggör hållbara och komposterbara förpackningslösningar för obrutna frys- och kylkedjor inom dagligvaru- och läkemedelsmarknaden, avsedda att vara alternativ till icke-hållbara förpackningslösningar, exempelvis polystyren (EPS/Cellplast).

Kunder idag inkluderar ett antal bolag inom den i USA snabbt växande ”meal-kit” marknaden samt ledande läkemedels- och bioteknikbolag.

Investeringen görs av BillerudKorsnäs helägda dotterbolag BillerudKorsnäs Venture AB. Finansiellt är detta en mindre investering för BillerudKorsnäs.

Inom frys- och kylkedjesegmentet har det i decennier funnits behov av att hitta produkter som kan ersätta fossilbaserade förpackningslösningar. VeriCools marknadsomvälvande produkter är exempel på just sådana och som går helt i linje med det vi arbetar för inom BillerudKorsnäs, säger Anders Persson, vd för BillerudKorsnäs Venture.

Vericool är den fjärde investeringen för BillerudKorsnäs Venture. De tre tidigare är danska EcoXpac som tillsammans med BillerudKorsnäs utvecklar en pappersflaska med den långsiktiga ambitionen att den ska hålla för trycket från kolsyrad dryck, brittiska Hanhaa vars lösning möjliggör att paket under leverans kan tillstånds- och positionsbestämmas i realtid oavsett land eller transportör samt norska Kezzler, en global ledare inom teknik för att ge varje förpackning en unik digital identitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064