23948sdkhjf

ABB levererar energilagring

ABB levererar sitt system BESS, Battery Energy Storage System, till havsbaserade vindkraftparken Burbo Bank utanför Liverpool i Storbritannien.

Beställare är danska DONG Energy. Burbo Bank har varit i drift sedan 2007 och har en kapacitet av 90 MW, vilket motsvarar elbehovet hos upp till 80 000 engelska hushåll.

Det här blir första gången som en havsbaserad vindkraftpark ansluts till ett energilagringssystem av det här slaget för att stärka och stabilisera elnätet i Storbritannien.

Integrering av stora mängder intermittent vindkraft ökar komplexiteten på utbudssidan och kan resultera i frekvensvariationer som i sin tur kan påverka leveranserna av el till konsumenterna. ABBs BESS stabiliserar nätfrekvensen och hjälper därmed vindkraftparken att leverera säker och tillförlitlig el.

Energilagring spelar en nyckelroll i utvecklingen av elnätet och är ett strategiskt fokusområde för oss som partner i arbetet för ett starkare, smartare och grönare elnät, säger Giandomenico Rivetti, global chef för ABBs verksamhet High Voltage Products inom divisionen Power Grids.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281