23948sdkhjf

Hallsta nominerat till hållbarhetspris

29 november är det Pulp & Paper International Awards i Bryssel – Hallsta pappersbruk är en av sju finalister i kategorin Environmental Leadership Award.

Environmental Leadership Award delas ut till ett bruk som tar sitt miljöarbete på fullaste allvar och som visar på banbrytande hållbarhetsåtgärder.

– Vi är ett av de mest resurseffektiva pappers- och massabruken i Europa. De senaste tre åren har vi investerat 20 miljoner euro i energibesparande aktiviteter och projekt. Hundra procent av träråvaran används, nittiofem procent av fibern når slutkund, barken säljer vi till värmeverk och slammet komposterar vi och säljer som anläggningsjord. Inget går till spillo, säger Johan Abrahamsson, platschef.


Investeringarna har inneburit att Hallsta pappersbruk inte längre har några koldioxidutsläpp från produktionen – den el som används återvinns delvis som värme i torkprocessen.

Ytterligare en fördel är att allt trä som används kommer från hållbart hanterade skogar, alla produkter är certifierade med EUs miljömärkning Ecolabel.

Holmen rankas på 21a plats på 2017 Global 100 index som omfattar världens mest hållbara företag. Holmen är enda företaget inom skogsindustrin på listan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083