23948sdkhjf

Svensk stålproduktion avgörande för klimatet

19 juli skriver en branschgrupp, ledd av Svante Axelsson, på DN Debatt om hur man tar fram en klimatfärdplan för en fossilfri stålindustri med stärkt konkurrenskraft som ska lämnas över till statsministern i mars 2018.

”Hur stål produceras kommer att vara avgörande för klimatavtrycket. Därför tar vi nu fram en färdplan för att nå fossilfrihet med stärkt konkurrenskraft. Men för att klara de enorma investeringar som behövs, krävs politiska muskler och långsiktighet", skriver en branschgrupp bestående av tio stålföretag och organisationer. 

”Svensk stålproduktion är bland den renaste i världen men står ändå för cirka 9 procent av Sveriges koldioxidutsläpp. Eftersom stål kommer att vara en viktig del i omställningen kommer planen både bidra till att uppnå de nationella målen och till snabbare utsläppsminskningar globalt”, skriver branschgruppen.

Branschgruppen skriver att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer och har sannolikt mycket att vinna på att utveckla ett konkurrenskraftigt näringsliv som står väl förberett när världen kräver fossilfria produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079