23948sdkhjf

Stänger PM8 i Kvarnsveden

PM8 vid Kvarnsvedens bruk stängde ned permanent just för midsommar. MBL-förhandlingar med de anställda pågår fortfarande, hur många som påverkas fastställs under hösten.

Det var i februari 2017 som Stora Enso meddelade planerna på att lägga ner produktionen vid pappersmaskin 8 (PM8) vid Kvarnsvedens bruk på grund av den strukturella nedgången av efterfrågan på tidningspapper i Europa.

Pappersmaskinen hade en årlig kapacitet på 100 000 ton superkalandrerat obestruket journalpapper (SC).

Nedläggningen av PM8 vid Kvarnsvedens bruk påverkar inte Stora Ensos totala utbud av SC-paper. I Europa fortsätter Stora Enso att tillverka SC-papper vid PM12 vid Kvarnsvedens bruk samt vid Maxau-bruket i Tyskland och Langerbrugge-bruket i Belgien. Koncernens SC-kunder betjänas också av Dawang-bruket i Kina.



Produktionen vid Kvarnsvedens bruk kommer oavsett att fortsätta på två linjer: PM10 för förbättrat tidningspapper och PM12 för SC-papper.



Stora Enso skriver i ett presmeddelande att man kommer i samarbete med lokalsamhället att göra sitt yttersta för att hjälpa den berörda personalen att finna nya arbetstillfällen, samt mildra effekterna av omorganisationen och PM8-stängningen genom enskilda uppgörelser. Alla lediga arbetstillfällen inom andra Stora Enso enheter kommer att finnas tillgängliga att söka för den berörda personalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125