23948sdkhjf

Vibrationsövervakning med HD-teknologi

Nordic Paper Åmotfors bygger ut det befintliga onlinesystemet för vibrationsmätning på PM6 med ytterligare mätpunkter från SPM.

I en första etapp investerar man i sextiosex Duotech accelerometrar, som kombinerar vibrations- och stötpulsmätning med de patenterade HD-teknologierna HD ENV och SPM HD för maximal förvarningstid mot nedsatt mekanisk kondition. Mätmetoderna ger tydliga och lättolkade mätresultat redan i ett mycket tidigt skede av skadeutvecklingen som ger optimala förutsättningar för planerat underhåll.

De nya mätpunkterna kopplas till onlinesystemet Intellinova, utrustat med vibrationsmoduler. Montage av systemet kommer att ske under årsstoppet nu i sommar.

Vi har haft onlinemätning på torkcylindrar och yankeecylinder på PM6 i några år och är väldigt nöjda med resultatet. Nu väljer vi att gå vidare så att vi på tre år har hela pappersmaskinen online, säger fabriksschefen Christer Österberg.

Förutom onlineövervakningen av PM6 med Intellinova använder bruket i Åmotfors även det portabla instrumentet Leonova Diamond för rondering på mindre kritisk utrustning.

Värmländska Nordic Paper Åmotfors producerar 48000 ton oblekt specialtillverkat kraftpapper per år på PM1 och PM6.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078