23948sdkhjf

Ingenjörer topprankar ABB

ABB hamnar i topp på listan över vilka företag som yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer tycker är viktigast för Sveriges framtid inom forskning och innovation, tätt följt av Scania, Ericsson och Volvo Group.

Det visar en undersökningen av tidningen Framtidens Forskning, där över 600 slumpmässigt utvalda ingenjörer i landet rankat sina favoritföretag inom FoU.


Att vi toppar listan ser vi som ett bevis på att vi och vårt erbjudande ligger rätt i tiden och att vi genom våra innovationer kan bidra till Sveriges konkurrenskraft och framtid samt att vi gör skillnad globalt med hållbara lösningar”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

I samma undersökning ställdes också frågan: ”Vilka tekniska högskolor är viktigast för Sveriges framtid inom forskning och innovation?”. Bland de tekniska högskolorna kom KTH och Chalmers klart först, följda av Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, Lunds tekniska högskola och Uppsala universitet.


– Vi har strategiska samarbeten med många av de tekniska högskolor och universitet som toppar rankingen. Samtliga tekniska högskolor och universitet präglas av en genomgående hög kompetens, men de har varierande styrkeområden, säger Johan Söderström.



Trendundersökningen hos ett slumpmässigt urval av ingenjörer i Sverige genomfördes den 1-2 juni 2017 av tidningen Framtidens Karriär-Ingenjör. Över 600 yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer svarade på frågan ”Vilka företag är viktigast för Sveriges framtid inom forskning och innovation?”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078