23948sdkhjf

Nyinvigde världens modernaste

AGA har nyinvigt Finlands största fyllningsanläggning för gasflaskor i Riihimäki.

Den uppgraderade anläggningen är världens första helautomatiska fyllningsanläggning där den nyaste robottekniken kontrollerar alla olika skeden i hantering och påfyllning av gas. Investeringen i Riihimäki-anläggningen uppgår till 8,5 miljoner euro.

När fyllningsanläggningen i Riihimäki stod klar 1995 var den världens modernaste och den behåller i och med uppgraderingen sin internationella ledarplats.

Anläggningen i Riihimäki förser AGAs kunder med bland annat syre, kväve, argon, väte, koldioxid samt medicin- och specialgaser. Dessutom framställs drygt 200 specialanpassade gasblandningar vid anläggningen.

– Vi på AGA är stolta och glada över att vi i och med uppgraderingen av anläggningen i Riihimäki kan fortsätta erbjuda våra kunder en smidig, säker och omfattande service, säger Johan G Pettersson, produktionschef för AGAs verksamhet i norra Europa.

Förutom de 8,5 miljoner euro som AGA har satsat på fyllningsanläggningen i Riihimäki har företaget under de senaste åren investerat totalt 140 miljoner euro i anläggningarna i Borgå, Harjavalta, Imatra, Raumo och Äänekoski.

– Dessa historiskt stora investeringar visar att AGA och vårt tyska moderbolag Linde Group har en stark framtidstro på den finländska industrin, säger Johan G Pettersson.

Under de kommande åren kommer moderbolaget Linde Group att förnya och standardisera verksamhetsmodellen för sina industrigasanläggningar.

– Fyllningsanläggningen i Riihimäki är den första vi förverkligar av detta slag och konceptet kommer att fungera som modell på andra håll i världen, säger Johan G Pettersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188