23948sdkhjf

Pöyry tar kartongmaskinprojekt vid Gruvön

BillerudKorsnäs har gett Pöyry i uppdrag att leverera ingenjörstjänster för uppförandet av en ny kartongmaskin vid bolagets produktionsanläggning i Gruvön.
Den totala investeringskostnaden är 5,7 miljarder kronor, vilket inkluderar byggandet av kartongmaskinen samt ombyggnationer i det befintliga massabruket.

Den nya maskinen blir en av de mest kostnadseffektiva i världen med en produktionskapacitet på cirka 550 000 ton vätskekartong, kartong, livsmedelskartong och liner per år. Pöyry har varit inblandat i studier och förprojekt sedan 2014 för att tillsammans med BillerudKorsnäs utveckla investeringsplanen till ett livskraftig tekniskt koncept.

– Den här investeringen är den största i BillerudKorsnäs histora och ger oss en stabil grund för att fortsätta utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi tycker om stora utmaningar som detta projekt och ser till att ha bästa möjliga samarbetspartners när vi tar på oss en uppgift som den här. Därför är vi glada över ett fortsatt partnerskap med Pöyry, säger Ulf Eliasson, Senior Vice President Consumer Board och projektägare vid BillerudKorsnäs.

– Vi är stolta över att få fortsätta som vald partner till BillerudKorsnäs även i genomförandet av detta strategiskt viktiga projekt. Grunden till framgången är ett ömsesidigt förtroende mellan projektteamen på BillerudKorsnäs och Pöyry, säger Nicholas Oksanen, President, Pöyry Industry Business Group.

Uppdraget ska vara slutfört första kvartalet 2019. Värdet av ordern kommer inte att offentliggöras. Ordern bokförs i Pöyry Industry Business Group under Q4 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078