23948sdkhjf

Billerud Korsnäs Beethamanläggning under vatten

Billerud Korsnäs anläggning i brittiska Beetham stod under vatten i de stora översvämningarna i december, vilket ledde till produktionsstopp. Men maskinen har torkat och producerar igen enligt plan.
Däremot är problemen för den ombyggda kartongmaskinen 5 i Frövi inte över . Billerud Korsnäs skriver nu upp kostnaderna för produktionsstörningarna i december till 80 miljoner kronor och för fjärde kvartalet 2015 till 245 miljoner kronor.

Men det är inte bara Frövi som orsakar problem. Även Skärblacka och Karlsborg har dragits med större underhållskostnader än planerat under året.

– Kartongmaskinen i Frövi har gått bättre och bättre men stabiliserade sig inte i december på den nivå vi hoppats på. Stora ombyggnader har under hösten gjorts i Frövi för att öka kapaciteten, och det är inte ovanligt att inkörning tar längre tid än beräknat. Det kan vara för tidigt att hävda att problemen är lösta, men vi kan nu se att maskinen de senaste veckorna är på väg tillbaka på plan, säger Per Lindberg, vd och koncernchef.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078