23948sdkhjf

Waggeryds flaskhalsinvesteringar på plats

Waggeryd Cell har ökat produktionskapaciteten med tio procent efter att ha investerat 50 miljoner kronor i extra ångbatteri i flingtorken, samt en ny tvättpress.
I strategin för Waggeryd Cell ligger att kontinuerligt öka produktionen till den tillståndsgivna kapaciteten på 175 000 ton genom att successivt bygga bort flaskhalsar. Flingtorken har nu försetts med extra ångbatterier från Andritz för att förvärma luften med returluft från torkstegen. Flingtorken har fått tre torksteg istället för som tidigare, ett våtsteg och två torksteg för torkning av BCTMP-massan innan balning.

Tvättpressen som installerats i blekeriet höjer renheten ytterligare, vilket är viktig för smak och lukt, och därmed kvaliteten på BCTMP-massorna. Med den nya pressens position i tvåstegsblekningen utnyttjas restkemikalier på ett bättre sätt, vilket också ger en effektivare blekning.

– Såväl installation som igångkörning av de nya delarna efter stoppet har gått mycket bra. Det sammantagna resultatet har blivit en högre produktionskapacitet och en ytterligare kvalitetsförbättring. Dessutom minskar gasolförbrukningen i torken, vilket naturligtvis är positivt, säger Michael Nylander, Fabrikschef för Waggeryd Cell i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125